VERGROOT JE NAAMSBEKENDHEID

Met deze 7 tips vergroot je jouw naamsbekendheid

Onbekend maakt onbemind. Alle reden om na te denken over het vergroten van jouw naamsbekendheid. Je vraagt jezelf misschien af hoe je meer klanten kunt krijgen en wat een goede strategie is voor het vergroten van je naamsbekendheid. Herkenbaar? Eén ding is zeker: je bent niet de enige die zich dit afvraagt! Daarom helpen wij je graag op weg. Wij hebben een lijst voor je samengesteld met 7 tips om je naamsbekendheid te vergroten. Zo kan niemand meer om je heen!

1.    Zorg ervoor dat je een duidelijk plan hebt

Zoals we al zeiden is naambekendheid belangrijk om je klantenbestand te vergroten. Er zijn erg veel dingen die je kunt doen om je naamsbekendheid te verhogen. Juist omdat er zo veel opties zijn is het belangrijk om te weten wat je doet. Als je je op alle mogelijkheden gaat focussen, gaat het allemaal net niet optimaal. Dit is jammer van de tijd en geld die je er insteekt. Zorg er daarom voor dat je een duidelijk en efficiënt plan hebt voor je naamsbekendheid! Wij kunnen je altijd helpen met het opstellen van een naamsbekendheid strategie!

2.    Creëer een herkenbare huisstijl

Een duidelijke en herkenbare huisstijl laat zien wie je bent en geeft je onderneming een eenduidige uitstraling naar buiten toe. Daarom is de huisstijl van je bedrijf erg belangrijk, het is vaak de eerste kennismaking van klanten met een onderneming. Door je huisstijl efficiënt te gebruiken gaan mensen jouw bedrijf herkennen. Hierdoor bouw je een vertrouwensband op.

Je kunt je huisstijl verwerken op je pand, je website en social mediakanalen maar denk ook aan dingen als: visitekaartjes, flyers, briefpapier, enveloppen en relatiegeschenken. Dit werkt goed omdat deze dingen tastbaar zijn en mensen het vaak wel ergens neerleggen, zo blijven ze je naam en huisstijl zien en herkennen.

3.    Ga naar beurzen

Beurzen en netwerkevenementen zijn dé plekken om je naamsbekendheid te vergroten. Ga op zoek gaan naar interessante events die goed aansluiten bij de branche van je bedrijf. Zo kun je actief netwerken voor je business.

4.    Content marketing

Contentmarketing bestaat al jaren, maar er zijn nog veel bedrijven die nog niet met de trend mee gaan. Er hangen veel voordelen aan content marketing: het organische verkeer van je bedrijf wordt vergroot, er worden meer leads gegenereerd, de verkoopcyclus wordt verkort en je bedrijf kan zich profileren als thought leader in de betreffende sector.

Regelmatig bloggen kan dus erg effectief zijn als je naamsbekendheid wilt opbouwen. Zo concurreer je weer mee duizenden andere bedrijven die al actief aan contentmarketing doen.

5.     Social media

Social media kanalen zoals Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram, Snapchat en Whatsapp zijn fantastisch om jouw naamsbekendheid mee te vergroten en klantloyaliteit op te bouwen.

Bij social media marketing is het wel belangrijk om te weten wat je post. Hier komen we weer bij punt 1, het heeft geen zin om je tijd te besteden aan social media zonder dat je een bewust plan hebt.

Welk social media platform je gebruikt hangt af van waar jouw klanten zich bevinden. Met de juiste content op het juiste platform kan je jouw bereik enorm vergroten. Zelfs als iemand langs jouw bericht scrolt en daar geen actie op onderneemt, betekent dat niet dat ze je niet gezien hebben. Daarnaast zit de kracht in herhaling. Laat regelmatig wat van je horen zodat je naam blijft hangen.

6.    Word sponsor

Sponsoring van een club, evenement of actie is een goede en beproefde manier om een doelgroep te bereiken en je naamsbekendheid te vergroten. Maak een weloverwogen keuze van wat je gaat sponsoren, je wilt er immers wel je doelgroep mee bereiken. Zorg er ook voor dat je goed in beeld gebracht wordt, het heeft voor je naamsbekendheid uiteraard geen zin om een organisatie te sponsoren waar vervolgens niemand de sponsor ziet.

7.    Zorg ervoor dat je website SEO-proof is

SEO is ideaal om je online naamsbekendheid te vergroten. SEO staat voor Search Engine Optimization (zoekmachine optimalisatie). Het doel is dus om zo hoog mogelijk in Google te komen. Als SEO op de juiste manier wordt ingezet, word er veel traffic naar je website geleidt.

Wij hebben een whitepaper opgesteld met 5 tips om hoger in de Google ranking te komen waar je direct zelf mee aan de slag kan.

Zoals je ziet zijn er vele mogelijkheden om jouw naamsbekendheid te vergroten. Natuurlijk helpen wij je hier graag bij! Heb je vragen of wil je advies? Neem vrijblijvend contact met ons op. We kijken samen met jou naar de mogelijkheden.

Gerelateerde blogs